Rýchly a jednoduchý recept na domáci chren ocenia všetci milovníci pikantnej chute. Ak ste hľadali overený recept a nechcete chren kupovať, určite vyskúšajte tento. Jediný pozor si dajte na výpary pri spracovávaní, ktoré vás môžu podráždiť. Pri príprave teda radšej vetrajte.
Na domáci chren budeme potrebovať:
Domáci chren si pripravíme nasledovne:
- Čerstvý koreň chrenu očistíme a pokrájame na menšie časti, aby sa nám zmestil dobre do mixéra. Pridáme olej, ktorý dodáva krémovú konzistenciu, vodu, ktorá koreň zvláčňuje, soľ, cukor a ocot na dochutenie. Chren začneme mixovať na kašu. Postupne ochutnávame a pridávame olej, vodu, ocot soľ a štipku cukru podľa preferencii.
- Keď sme spokojný so zmesou, tú dávame do čistých pohárikov a uzavrieme. Chren sám o sebe a aj vďaka pridaním ingredienciám vydrží v chladničke aj rok, netreba ho konzervovať. Čo sa týka množstva, dochucujeme podľa preferencií. S octom ani cukrom to zbytočne nepreháňame. Vody pridávame toľko, aby sme dosiahli konzistenciu kaše. Dobrú chuť.