Domáci cesnakový prášok bez pridania umelých látok

Loading...
(2.5 / 5)

Cesnakový prášok je ako korenina celkom nenahraditeľný. Nie do každého jedla sa totiž hodí pretlačený ostrý cesnak, ale skôr jemnejšia chuť, ktorá prítomnosť cesnaku len naznačuje. Dych po ňom ostáva svieži a nikto ani nezistí, že ste cesnak vôbec dali do úst. Cesnakový prášok vieme kúpiť v každých potravinách, no prečo si ho neurobiť doma a bez pridania umelých látok?

Budete potrebovať:

3 veľké hlavy cesnaku

1/2 ČL soli

Postup prípravy:

Z troch cesnakových hláv vám vyjde prášku asi tak pol pohára, čiže niečo medzi 100-120g.  Cesnak rozdeľte na strúčiky a očistite od šupiek. Strúčiky narežte na rovnaké plátky, dbajte na to, aby boli naozaj približne rovnako hrubé. Plátky cesnaku porozkladajte na plechy.

sovkusom.ru

Rúru si predhrejte na 100- stupňov a vložte do nej cesnakové plátky. Nechajte ich sušiť a piecť zároveň aj 2-3 hodiny. Dávajte pritom pozor, aby nezhoreli. Ak sa vám zdá, že je táto teplota na cesnak privysoká, potom ju jednoducho znížte.

sovkusom.ru

Po upečení rúru vypnite no cesnak nechajte v teple, až pokým celkom nevychladne. Potom všetok upečený a vysušený cesnak prebehnite cez mlynček na kávu, alebo ho rozdrvte na prach v mažiariku. Tento spôsob je však zdĺhavejší a prácnejší.

sovkusom.ru

Prášok uskladnite v sklenej uzatvárateľnej nádobe a pridajte trochu soli, ktorá poslúži ako konzervant. Používať ho môžete celé mesiace. Ak chcete prášok vylepšiť, zmiešajte ho s cibuľovým práškom. Pripravíte ho presne tak isto, ako cesnakový. Je chutný, lacný a navyše zdravý!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x