Domáci broskyňový ľadový čaj

(5 / 5)

Kto by v lete nemal rád studené nápoje? Veľmi obľúbené sú limonády, ktoré vám dnes už naservírujú takmer v každej reštaurácii. Ak však patríte medzi milovníkov ľadových čajov, máme pre vás skvelý tip. Tento pripravte na letnú oslavu, piknik, grilovačku alebo len tak, keď bude horúco. 

Budeme potrebovať:

1 hrnček cukru

1 hrnček vody

5 broskýň nakrájaných na plátky

3 vrecúška čaju (čierneho)

10 hrnčekov vody

Postup:

Kľúčové je si vytvoriť najskôr broskyňový sirup. Broskyne si umyjeme, nakrájame a odstránime jadro. Na strednom plameni si v hrnci zmiešame vodu s cukrom a broskyňami. Varíme tak, aby sa nám vytvoril hustejší sirup. Zvyšky broskýň povyberáme a odložíme ich bokom. Môžeme ich na záver vložiť do čaju.

V džbáne si uvaríme čierny čaj. Prilejeme sirup, pridáme broskyne, môžeme nakrájať aj čerstvé. Ak máte chuť, pridajte aj trošku citrónu. Čaj nechajte vychladiť a podávať ho môžete s ľadom.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x