Domáce žemle

Loading...
(4.2 / 5)

Väčšina z nás žemle kupuje v obchodoch a potravinách. Možno však neviete, že si ich môžete úplne jednoducho pripraviť aj doma. Prinášame vám jednoduchý recept, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.

Na domáce žemle budeme potrebovať

  • 500 gramov chlebovej múky
  • 125 mililitrov vlažného mlieka
  • 125 mililitrov vlažnej vody
  • 50 gramov roztopeného masla alebo oleja
  • pol kocky droždia
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • vajíčko na potretie
  • sezam na posypanie

Domáce žemle si pripravíme nasledovne

  • Urobíme si cesto, necháme ho kysnúť asi jeden a pol hodinu, v polovičke kysnutia ho premiesime. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na šesť častí.
  • Z daných častí urobíme žemle, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť.
  • Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov, pred vložením do rúry potrieme vajíčkom a posypeme sezamom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x