Domáce syrové korbáčiky

Loading...
(0 / 5)

Na skvelý recept sme narazili v skupine Rady a recepty starých mám na nezaplatenie a zdieľala ho pani Mária. Robila domáce korbáče alebo ak chcete nite, ktoré chutili výborne. Ak sa chcete inšpirovať jej receptom, pozrite si postup a suroviny, ktoré budete potrebovať. Prineste si trochu slovenských tradícií aj k sebe domov. Tento recept sa tešil mimoriadnej obľube na internete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcela Honcova (@marcelahoncova) on

Na korbáčiky budeme potrebovať:

  • 4 dl mlieka
  • 3 ml syridla
  • voda
  • 6 PL soli

Postup:

  • Takýto je postup pani Márie, ktorá ho videla ešte u svojej svokry. Mlieko si zohrejeme na 35 stupňov a pridáme syridlo. Premiešame a necháme 30 minút na vypnutej ale teplej platničke.
  • Masu, ktorá nám vznikne nakrájame na štvorce a necháme vychladnúť ďalších 30 minút. Potom zlejeme z vody a rozhabarkujeme syr s troškou vody, ktorú si v hrnci necháme. Vzniknú vám hrudky, ktoré z hrnca premiestnime do tkaniny, cedidla a necháme, aby nám prebytočná voda stiekla.
  • Syr, ktorý nám vznikne si nakrájame na nite a dáme ich do teplej vody. Necháme na slabom plameni alebo stupni povariť a vyťahujeme ich tak, že ich rovno dávame do studenej vody. Potom ich všetky dáme do rôsolu a teda do litra vody so soľou, ktorá je vychladnutá ale prevarená. Hotové korbáčiky vytiahneme a skladujeme v chladničke.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x