Domáce špenátové cestoviny so syrom podľa tradičného talianskeho receptu

Loading...
(3 / 5)

O tom, že talianska kuchyňa je vychýrená aj v tých najodľahlejších kútoch sveta niet pochýb. No pripraviť talianske jedlo dobre si vyžaduje tiež trošku kulinárskeho umenia a citu pre jedlo. O Taliankach sa hovorí, že sú fantastické milenky a kuchárky. Po odskúšaní tohto receptu musíme iba súhlasiť. Samozrejme, s tým druhým tvrdením.

Budete potrebovať:

600-700 g polohrubej múky

4 vajcia

3 l vody

1 kg špenátu (ideálne čerstvý, ale môže byť aj mrazený)

soľ a korenie podľa chuti

250 g masla

50 ml olivového oleja

3 strúčiky cesnaku

250 g tvrdého syra

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravte špenát. Ak máte čerstvý umyte ho a na nechajte udusiť na olivovom oleji, pretlačte strúčiky cesnaku. Ak máte mrazený špenát, urobte to isté, ibaže zmes nechajte iba rozpustiť, pridajte cesnak a nechajte vychladnúť.

takprosto.cc

Nastrúhajte si syr na jemnom strúhadle. V menšej nádobe zmiešajte múku a vajcia a vymieste cesto na cestovinu. Nechajte cesto odpočívať asi 40-45 minút.

takprosto.cc

Na plátne si vyvaľkajte cesto na dlhé pásy tak, aby neboli hrubšie ako 3mm. Keďže je cesto veľké a nevyvaľkali by ste ho na jednej doske, robí sa takýmto spôsobom. Podobne sa pripravujú aj originálne lasagne. Keď máte všetky pásy vyvaľkané, zlepte ich k sebe, ako vidíte na obrázku.

takprosto.cc
takprosto.cc

Špenát rozotrite po ceste a posypte ho syrom.

takprosto.cc

Cesto zrolujte z oboch strán, zaviňte ho do plátna a stočte do tvaru prstenca.

takprosto.cc
takprosto.cc

Vo veľkom hrnci si dajte variť vodu a dobre ju osoľte. Keď voda vrie, dajte do nej naplnené cesto v plátne a varte približne 20 minút.

takprosto.cc

Po uvarení vyberte prstenec z hrnca, nechajte ho vychladnúť a cesto z plátna odbaľte. Nakrájajte ho na plátky, hrubé podľa vašej chuti a naukladajte ich do zapekacej misky.

takprosto.cc

Posypte cestovinu syrom a navrch dajte tenké plátky masla.

takprosto.cc

Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15-20 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x