Domáce Princezky s krémom

Loading...
(0 / 5)

Ďalší s vynikajúcich receptov na sladkú maškrtu, ktorú už prestanete kupovať v obchode. Princezky sú známy kávový keksík, ktorý si mnohí pamätáme najmä s detstva. Keď sme tento recept objavili, trochu upravili, hneď sme ho museli vyskúšať. Podarili sa na výbornú a skvele sa hodia napríklad aj na tohtoročné sviatky, ako náhrada nejakého koláču, ktorý nechcete piecť. Princezky potešia malých aj veľkých.

Budeme potrebovať:

Cesto

  • 500 gramov hladkej múky
  • 150 gramov práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 5 PL kakaa
  • 1 vanilkový cukor
  • 260 gramov masla

Krém

  • 125 gramov masla
  • 5 PL práškového cukru
  • 3 lyžičky instantnej uvarenej kávy
  • 30 gramov bielej čokolády (alebo aj mliečnej, či horkej)

Postup:

  • Najskôr si v miske vymiešame polovicu práškového cukru s vajíčkami. Vznikne nám krásna žltá, lesklá pena. Druhú polovicu cukru si zmiešame s vanilkovým cukrom a kakaom.
  • Pridáme nakrájané maslo a vyšľaháme mixérom. Obe hmoty si zmiešame dokopy a postupne pridávame múku. Vypracujeme si cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra.
  • Povykrajujeme si okrúhle alebo oválne tvary a dáme ich na papier na pečenie a plech. Pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút. Kým sa nám keksíky pečú, pripravíme si krém. Maslo si vymiešame s práškovým cukrom, ak je hmota príliš tekutá, môžeme pridať trošku sušeného mlieka.
  • Vznikne nám pena, do ktorej pridáme 3 lyžice uvarenej instantnej kávy. Kto má rád silnú kávovú chuť, môže si uvariť silnejšiu kávu, chuť bude výraznejšia. Čokoládu si nastrúhame a pridáme hoblinky ku krému. Keď nám keksy vychladnú, naplníme ich krémom, ozdobíme a dáme do chladu, aby dobre stuhli. Chutia fantasticky. Dobrú chuť.

zdroj foto: instagram/facebook, Lucia M., facebook.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x