Tradičné panini miluje nejeden z nás, avšak väčšina si ho pripravujeme na „slovenský“ spôsob, kedy si väčšinou len zapečieme staršie pečivo, ktoré takto zúžitkujeme. Viete však, že existujú aj iné spôsoby?
Na domáce panini budeme potrebovať
Na cesto
- 1 kilogram hladkej múky
- kvasnice
- 1 PL lyžica cukru
- 1 ČL soli
- 4 decilitre vlažnej vody
Na naplnenie
Domáce panini si pripravíme nasledovne
- Z vody. cukru a kvasníc urobíme kvások. Z múky, kvásku a soli si vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť.
- Po vykysnutí môžeme ešte cesto vypracovať v múke, spravíme z neho guličky a necháme ešte vykysnúť. Cesto vyvaľkáme do tvaru bagetu, posypeme korením. Naukladáme šunku a syr a podľa chuti ďalšie ingrediencie. Zatočíme a dáme piecť na 10 minút na 170 stupňov. Po vytiahnutí môžeme potrieť cesnakom.
TIP
- V prípade, že nemáte chuť robiť cesto, môžete vyskúšať urobiť panini zo sendvičového chleba, pričom môžete použiť aj klasický.
- Na kúsky chleba uložíte jeden kúsok šunky a jeden kúsok syra, navrstvíte podľa chuti. Dovnútra tiež môžete dať ešte kečup a majonézu.
- Opečiete pannini na panvici (pokiaľ nemáte gril) na strednom ohni. Hotové je to vtedy, keď začne syr vytekať.
- Do panini si môžete dať, na čo máte chuť. Pokojne aj šalát, slaninku, ale aj vajíčko. Je to len na vás.