Ako pripraviť domáce arašidové maslo

(5 / 5)

Arašidové maslo pochádza z USA. Je to ich tradičná sladko-slaná pochúťka. Ako sa však správne vyrába arašidové maslo? Existuje mnoho receptov, no my vám prinášame ten najoriginálnejší a jedinečný.  Ako bonus máme pre vás ešte pár tipov ako využiť napríklad vlašské či lieskové orechy.

Budeme potrebovať:

450 g arašidov

1 polievková lyžica medu

1 polievková lyžica slnečnicového oleja

1 čajová lyžička soli

Postup:

Očistite arašidy a chvíľu ich nechajte smažiť na panvici. Následne všetky dajte do mixéra. Mixujte na niekoľkokrát a kým vám nevznikne doslova prášok. Do rozmixovaných arašidov pridajte med, olej a soľ. Znovu dôkladne rozmixujte a hotovou zmesou naplňte nádoby. Skladujte v chladničke! V prípade, že radi experimentujete alebo máte radi aj výrazné chute pokojne môžete pridať do zmesi škoricu.

Bonus:

Nutela z vlašských orechov

Budeme potrebovať:

400 g vlašských orechov

3 polievkové lyžice slnečnicového oleja

1 čajová lyžička soli

2 polievkové lyžice medu

Postup:

Vlašské orechy pražte na panvici bez oleja. Po pražení ich dajte do mixéra a dôkladne ich rozmixujte. Pridajte zvyšné ingrediencie a opäť mixujte. Hotovou zmesou naplňte nádoby a uložte ich do chladničky.

Čokoládová mliečna nutela

6 polievkových lyžíc drvených orechov (lieskové a vlašské)

150 ml  mlieka

3 polievkové lyžice práškového cukru

200 g masla

1 polievková lyžica vanilkového cukru

3 polievkové lyžice sušeného mlieka

4 polievkové lyžice kakaového prášku

Postup:

V miske zmiešajte sušené mlieko, práškový cukor, kakao a vanilkový cukor. Následne pridajte mlieko a premiešajte. Zmes dajte nad oheň a pridajte drvené orechy. Zmes nezabudnite stále miešať pokým nebude hustejšia avšak dajte si pozor aby sa nepripálila. Nakoniec do horúcej zmesi pridajte maslo a zmes uložte do nádob. Uchovávajte v chladničke!

Nutela z lieskových orechov

200 g lieskových orechov

100 g práškového cukru

1 lyžica vanilkového cukru

2-3 polievkové lyžice kakaového prášku

Postup:

Orechy opečte na panvici a následne ich rozmixujte. Pridajte zvyšné ingrediencie a všetko poriadne premiešajte. Zmesou naplňte nádoby a uchovajte v chladničke.

Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x