Domáca pizza a tip na najlepšie cesto

(2 / 5)

Máte radi pizzu, no ešte nikdy ste si ju neskúšali upiecť doma? Ak budete postupovať podľa tohto receptu, bude chutiť lepšie ako z pizzerie, kde veľakrát už nepríde taká chrumkavá. Takto si na ňu môžete dať suroviny aké chcete a pokojne môžete pripraviť rôzne verzie na každý trojuholník. Poďme sa spolu naučiť, ako upiecť dokonalú pizzu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FireHaulPizzeria (@firehaulpizzeria) on

Na pizza cesto budeme potrebovať:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 30 gramov droždia
  • 1/2 Čl cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 pohár vlažnej vody
  • + všetky suroviny, ktoré na pizzu chcete

Cesto na pizzu si pripravíme nasledovne:

  • Hladkú múku, droždie (môže byť sušené a aj čerstvé – je možné zmiešať aj bez namočenia do vody), cukor, soľ premiešame najskôr nasucho. Pridávame olej a vlažnú vodu až po premiešaní suchých surovín. Cesto je premiešané až keď sa vám pri miešaní urobí pekný bochník a nič neostane prilepené na stenách misky.
  • Necháme vykysnúť, mne to trvalo cca 40 až 45 minút, podľa teplého miesta, ktoré vyberiete na kysnutie. Cesto rozdelíme, vytvarujeme ešte bochníky a necháme ešte 10 minút postáť.
  • Cesto sa trocha rozvalká a rukami tvaruje kruh, aby nebolo cesto v strede hrubé. Pečieme na 220 stupňov asi 10-15 minút. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x