Domáca parená knedľa

Loading...
(4 / 5)

V dnešnej dobe už len málokto robí domácu knedľu. V obchode často kúpite veľmi chutnú a nemusíte tak míňať svoj čas. Čaro domácej knedle však nezmení nič. Pripravte si ju podľa nášho receptu.

Na domácu parenú knedľu budeme potrebovať

  • 500 gramov polohrubej múky
  • 350 mililitrov vlažnej vody
  • 16 gramov kvasníc
  • ČL soli
  • ČL cukru

Domácu knedľu si pripravíme nasledovne

  • Z ingrediencií vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom vytvarujeme z cesta knedľu, ktorú ešte necháme kysnúť asi 20 minút.
  • Osolíme vodu, ktorú prevaríme. Keď začne vrieť, knedľu dáme do vody a stíšime plameň na minimum.
  • Prikryjeme pokrievkou, ktorú počas 20 minút neodkrývame, aby nám knedľa nespľasla.
  • Potom knedľu vyberieme, popicháme vidličkou, aby odišla para a nakoniec môžete potrieť olejom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x