Domáca baklažánová omáčka

Loading...
(2 / 5)

Baklažán je zelenina, ktorá sa nepripravuje až tak často. Napriek tomu, že jedlá z neho sú ľahké a výdatné zároveň a navyše veľmi chutné. Baklažán totiž znesie aj koreniny, aj jemné ochutenie. Dá  sa z neho pripraviť naozaj čokoľvek. Napríklad aj pasta, ktorú môžete použiť ako omáčku na cestoviny. A je naozaj fantastická!

Budete potrebovať:

2 baklažány

40 g vlašských orechov

1 strúčik cesnaku

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Baklažány opláchnite a osušte a poprepichujte zo všetkých strán vidličkou. Potom ich dajte v celosti na plech a pečte pri teplote 180 stupňov približne polhodinu. Po vypratí baklažán rozkrájajte a premeľte cez mlynček na kávu, alebo rozmixujte. Po niekoľkých otáčkach pridajte do mixéra vlašské orechy a pretlačte cesnak, osoľte a okoreňte a ešte raz všetko spolu pomixujte. Fantastickú pastu skladujte v uzatvorených zaváraninových pohároch v chladničke a používajte ako omáčku alebo dochucovalo. Verte, budete sa zalizovať! Prajeme dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x