Cviklový šalát na chudnutie

(5 / 5)

Recept na hráškovú polievku podľa Antónie Mačingovej vás mimoriadne zaujal a preto prichádzame s ďalšou inšpiráciou. Jej cviklový šalát je vychýrený, no ako to už býva s receptami, my sme si ho opäť raz vylepšili, resp. prispôsobili tomu, čo máme najradšej. Cviklový šalát nám najlepšie chutí, keď je trošku chrumkavý a dochutený cottage cheeseom. Čo vy na túto kombináciu?

Budeme potrebovať:

  • 2 ks uvarenej cvikly
  • 2 väčšie mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mrazený hrášok
  • soľ a čerstvé mleté korenie
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • cottage cheese

Postup:

  • Cviklu buď kúpime už uvarenú, alebo si ju v šupke uvaríme vo vriacej vode. Varí sa trošku dlhšie, asi 45 minút, preto ja vždy radšej investujem do uvarenej z obchodu.
  • Cviklu nakrájame spolu s mrkvou a hrášok si umyjeme pod teplou vodou, aby sa nám rozmrazil. Do panvice si dáme olivový olej a nakrájanú zeleninu. Dusíme ju asi 10 minút, aby bola mrkva stále trochu chrumkavá.
  • Pridáme pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a osolíme, okoreníme. Šalát sa dá jesť studený aj teplý, cottage cheese pridávame až keď je na tanieri. Premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.

foto: instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x