Recept na hráškovú polievku podľa Antónie Mačingovej vás mimoriadne zaujal a preto prichádzame s ďalšou inšpiráciou. Jej cviklový šalát je vychýrený, no ako to už býva s receptami, my sme si ho opäť raz vylepšili, resp. prispôsobili tomu, čo máme najradšej. Cviklový šalát nám najlepšie chutí, keď je trošku chrumkavý a dochutený cottage cheeseom. Čo vy na túto kombináciu?
- 2 ks uvarenej cvikly
- 2 väčšie mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- mrazený hrášok
- soľ a čerstvé mleté korenie
- olivový olej
- citrónová šťava
- cottage cheese
Postup:
- Cviklu buď kúpime už uvarenú, alebo si ju v šupke uvaríme vo vriacej vode. Varí sa trošku dlhšie, asi 45 minút, preto ja vždy radšej investujem do uvarenej z obchodu.
- Cviklu nakrájame spolu s mrkvou a hrášok si umyjeme pod teplou vodou, aby sa nám rozmrazil. Do panvice si dáme olivový olej a nakrájanú zeleninu. Dusíme ju asi 10 minút, aby bola mrkva stále trochu chrumkavá.
- Pridáme pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a osolíme, okoreníme. Šalát sa dá jesť studený aj teplý, cottage cheese pridávame až keď je na tanieri. Premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.
foto: instagram/instagram, Lucia M.