Čas pojedania zeleniny a ovocia na mnoho spôsobov sa blíži. Leto je za dverami a my sa už teraz nevieme dočkať, ako si budeme grilovať zeleninku vonku na bylinkách, či opekať ovocie v marináde. Je načase, aby sme sa spoločne naladili na teplé letné dni a inšpirovali sa tými najlepšími zeleninovými jedlami. No a čo iné môže byť vhodnejšie, ako šťavnaté cukety?
2-3 cukety
1-2 vajcia
100 ml bieleho jogurtu (môže byť aj smotanový)
3 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
múku pre hustejšie cesto
Cukety si očistite, olúpte a nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1 cm. Zeleninu osoľte a okoreňte a pretlačte tri strúčiky cesnaku. Všetko v miske dôkladne premiešajte.
Pripravte si cesto. Vymiešajte vajcia s trochou soli a pridajte jogurt. Potom vsypte také množstvo múky, aby cesto bolo približne také tekuté ako palacinkové. Môže byť máličko hustejšie, nie však oveľa. Cukety najprv obaľte v múke a potom ich namočte do cestíčka. Vysmážajte v oleji po oboch stranách do zlatista.
Takto pripravená cuketa fantasticky chutí len so studenou smotanou, alebo smotanovo cesnakovým dipom a čerstvými paradajkami. Rýchle a chutné občerstvenie si zamilujete a budete ho pripravovať pravidelne. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru