Ak by ste videli, koľko cukety sa nám tento rok urodilo v záhrade, aj vy by ste vymýšľali samé recepty s touto skvelou zeleninou. Najlepšie chutia cuketové placky, polievka, či len grilovaná cuketa s mäsom. Keď sme však narazili na recept s cuketovými tyčinkami, bolo jasné, že vyhráva. Z taniera miznú ešte teplé a my sa vôbec nečudujeme. Skvelý recept sme objavili v skupine Recepty a rady do kuchyne.
- 200 gramov strúhanej cukety
- 220 gramov špaldovej múky
- 120 gramov masla
- soľ
- 1/2 prášku do pečiva
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 vajíčko
Postup:
- Cuketu si umyjeme, nemusíme ju šúpať a nastrúhame ju. Posolíme, necháme asi 10 minút odstáť a vylejeme prebytočnú vodu. Pridáme múku, zmäknuté maslo, prášok do pečiva a pretlačený cesnak a vytvoríme cesto. Necháme ho postáť asi 30 minút v chladničke.
- Následne si rukami vyvaľkáme nejaký tvar, rozkrájame na kúsky, na vrchu posypeme sezamovými semienkami alebo aj tekvicovými, potrieme rozšľahaným vajíčkom a naukladáme na plech. Pečieme pri teplote 220 stupňov asi 10 minút. Dobrú chuť.