Chrumkavá cuketa

(3 / 5)

Cuketa sa stala jednou z najpopulárnejších surovín, ktoré môžeme využiť v kuchyni. Je zdravá, chutná a samozrejme má minimum kalórií, takže ju môžeme chrumkať aj večer pri filme. Výhodou je aj jej variabilita, keďže z nej pripravíme placky, fašírky šaláty alebo si ju môžeme upiecť. To je práve príklad dnešného receptu, ktorý si zamilujete. Je jednoduchý, rýchly a vďaka nemu máte na stole famózne chrumkavé cuketky veľmi rýchlo. 

Ak máte chuť na nejakú dobrotu, rozhodne siahnite po tomto jedle.

Budeme potrebovať:

2 cukety

150 g hladkej múky

150 g strúhanky

1 čajová lyžička soli

2 vajcia

1/2 čajovej lyžičky cesnakového korenia

3 strúčiky cesnaku

trochu olivového oleja

Postup:

Cuketu dôkladne umyjeme, pretože ju použijeme aj so šupou. Následne ju nakrájame buď na hrubšie kolieska alebo ju môžeme krájať na mesiačiky

Stačí, že ju celú po dĺžke rozkrájame na polovicu.Potom každú polovicu rozrežeme rovnako po dĺžke znovu na polovicu. Štvrťky cukety potom nakrájame na menšie kúsky. Do hlbokého taniera alebo inej nádoby si vysypeme hladkú múku. Do druhého taniera si rozbijeme vajcia a prelisujeme k nim cesnak. Pridáme soľ, cesnakové korenie a môžeme pridať aj čierne korenie alebo chilli, ak máte radi pikantnejšie jedlá. Vajcia s cesnakom a korením poriadne vymiešame. Do tretej misky si nasypeme strúhanku. Potom cuketu klasicky obalíme ako rezne. Najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Keď obalíme všetky kúsky cukety a ešte nám zvýši vajíčko, pokojne ich v ňom môžeme namočiť ešte raz a následne obaliť znovu v strúhanke.

Pripravené obalené cukety potom ukladáme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olivovým olejom alebo olejom natrieme papier. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút. Po 15 minútach ich všetky otočíme a znovu pečieme asi 15 minút. Podávať ich môžeme len tak čisté, pretože sú lahodne chrumkavé. Hodia sa k nim pečené zemiaky, zemiaky omastené maslom alebo kaša. Ak si nechcete pridávať až toľko kalórií, pripravte si k nim zeleninový šalát alebo chutný dresing. Stačí, že si rozmiešame kyslú smotanu alebo obyčajný biely jogurt s trochou soli, čierneho korenia a rôznych byliniek. Dobré je pridať nasekanú petržlenovú vňať, zelenú cibuľku alebo pažítku. Skúsiť môžete aj zavárané kyslé uhorky, chutí to tiež fantasticky. Možností je mnoho a aj keď si k chrumkavým cuketám vyberiete obyčajný kečup, budú chutiť zakaždým perfektne. Prajeme vám dobrú chuť!

 Jana

Chutil ti tento recept?

komentárov

x