Cuketové rolky plnené mäsovo-šampiňónovou plnkou

Loading...
(5 / 5)

Chutné, šťavnaté, voňavé a veľmi lákavé sú cuketové rolky plnené šampiňónmi. Vyskúšajte starý a osvedčený recept, ktorý sa v našej rodine traduje už celé generácie. V čase, keď nebolo mäso a hríbi sa ešte zbierali len v lese. Kupované neexistovali a namiesto šampiňónov sa používali sušené masliaky. Zaručene vám bude chutiť aj táto moderná a vylepšená verzia.

Budete potrebovať:

300 g cukety

100 g mletého mäsa

50 g šampiňónov

1 vajce

2-3 PL krupice

soľ a korenie podľa chuti

50 g cibule

3 PL kyslej smotany

50 g tvrdého syra

30 g petržlenovej vňate, alebo kôpru

Postup prípravy:

Polovicu množstva cukety si nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajce, krupicu, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, zmes rozdeľte na 3 časti a upečte z nich 3 veľké placky tak, aby jedna placka mala veľkosť celej panvice.

takprosto.cc

Zvyšné množstvo cukety nastrúhajte na jemno a zmiešajte s mletým mäsom, nakrájanými šampiňónmi, soľou, korením a petržlenovou vňaťou alebo kôprom. Cibuľu si nakrájajte nadrobno a nechajte ju osmažiť do sklovita. Potom pridajte mäsovo-šampiňónovú zmes. Keď je mäso tepelne upravené, odstavte a nechajte mierne vychladnúť.

takprosto.cc

Plech si vyložte papierom na pečenie a mäsovo-šampiňónovú zmes natrite rovnomerne na všetky tri placky. Zrolujte ich do troch obdĺžnikov tak, aby zmes nevytekala. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15 minút. Medzi tým ale nezabudnite rolky otočiť, aby chytili chrumkavú kôrku z oboch strán.

takprosto.cc

Kým sa rolky pečú, pripravte si zmes smotanovo-syrovú zmes a prisypte aj trochu byliniek. Na konci pečenia vyberte rolky z rúry, navrch natrite smotanu a nechajte ešte 3-4 minúty v teple. Podávajte teplé. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x