Cuketové placky s tvarohom v ceste

(3 / 5)

Sezóna záhradnej zeleniny ešte nekončí a taká cuketa sa stále teší väčšej popularite. Príkladom skvelého receptu, ktorý nikdy neomrzí je príprava vynikajúcich a fitness cuketových placiek. Jednoduchý a jemný pokrm milujú malí aj veľkí a ak viete, ako ich pripraviť chutne a pritom inak, budú si zaručene pýtať dupľu.

Tvaroh a cuketa je ideálna kombinácia chutí, ktorá je navyše extrémne zdravá. Ak ju spojíte do jemného cestíčka, potom nemôže vzniknúť nič iné, len najlepšie placky pod slnkom. A tento recept je perlou medzi drahokamami.

Budeme potrebovať:

800 g cukety

2-3 vajcia

cesnak podľa chuti

250 g špaldovej múky

200 g hrudkovitého tvarohu

čerstvá bazalka

soľ, korenie

olivový olej

Na dip:

3 strúčiky cesnaku

200 g kyslej smotany

Postup prípravy:

Cuketu si nastrúhame na jemno, osolíme a necháme na 20 minút postáť v miske, aby pustila prebytočnú šťavu. Bazalku si nakrájame nadrobno a cesnak pretlačíme. Vajíčka si dôkladne rozmiešame a tvaroh nastrúhame na hrubšom strúhadle. Z cukety odstránime vodu, pridáme k nej múku, vajíčka, cesnak, tvaroh, bazalku, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne zmiešame a vznikne nám hustejšie cesto. Na panvici si necháme rozohriať olej a lyžicou dávkujeme placky. Keď sú placky hotové, v miske si zmiešame smotanu s pretlačeným cesnakom. Na teplé placky podávame studený dip. Prajeme dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x