Cuketové placky s tvarohom v ceste

Loading...
(4 / 5)

Sezóna záhradnej zeleniny ešte nekončí a taká cuketa sa stále teší väčšej popularite. Príkladom skvelého receptu, ktorý nikdy neomrzí je príprava vynikajúcich a fitness cuketových placiek. Jednoduchý a jemný pokrm milujú malí aj veľkí a ak viete, ako ich pripraviť chutne a pritom inak, budú si zaručene pýtať dupľu.

Tvaroh a cuketa je ideálna kombinácia chutí, ktorá je navyše extrémne zdravá. Ak ju spojíte do jemného cestíčka, potom nemôže vzniknúť nič iné, len najlepšie placky pod slnkom. A tento recept je perlou medzi drahokamami.

Budeme potrebovať:

  • 800 g cukety
  • 2-3 vajcia
  • cesnak podľa chuti
  • 250 g špaldovej múky
  • 200 g hrudkovitého tvarohu
  • čerstvá bazalka
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Na dip:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g kyslej smotany

Postup prípravy:

  • Cuketu si nastrúhame na jemno, osolíme a necháme na 20 minút postáť v miske, aby pustila prebytočnú šťavu. Bazalku si nakrájame nadrobno a cesnak pretlačíme.
  • Vajíčka si dôkladne rozmiešame a tvaroh nastrúhame na hrubšom strúhadle. Z cukety odstránime vodu, pridáme k nej múku, vajíčka, cesnak, tvaroh, bazalku, soľ a korenie.
  • Všetko spolu dôkladne zmiešame a vznikne nám hustejšie cesto. Na panvici si necháme rozohriať olej a lyžicou dávkujeme placky. Keď sú placky hotové, v miske si zmiešame smotanu s pretlačeným cesnakom. Na teplé placky podávame studený dip. Prajeme dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x