Cuketové karbonátky s mletým mäsom

Loading...
(1 / 5)

Cuketové karbonátky sú sezónnym hitom každý rok. Mleté mäso je vďaka nim šťavnatejšie a lahodnejšie a sú tiež zdravším variantom. Okrem mäsa totiž do seba dostanete aj dostatok zeleniny. Nečakajte už ani chvíľočku a utekajte ich pripraviť na dnešnú večeru.

Budete potrebovať:

300-400 g mletého bravčového mäsa

1 väčšia cuketa

2 vajcia

2 PL hrubej múky

1 ČL soli

1-2 PL strúhanky (alebo krupice)

½ ČL čierneho korenia

Postup prípravy:

Cuketu si umyte, orežte kraje a ošúpte. Postrúhajte ju na jemnom, alebo hrubom strúhadle a dobre postláčajte, aby z nej stiekla všetka prebytočná voda.

sovkusom.ru

Pridajte cuketu do misky s mletým mäsom, rozbite dve vajcia, pridajte hrubú múku a strúhanku, soľ a korenie a všetko spolu dobre premiešajte. Nechajte zmes štvrťhodinu odpočívať a potom mokrými rukami tvarujte guľky veľkosti podľa vašej chuti.

sovkusom.ru

Každú karbonátku ešte vyváľajte v troche strúhanky a dajte vyprážať na olej do zlatista. Podávajte so zeleninkou a mladými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x