Cuketové halušky

Loading...
(0 / 5)

Cuketa je naozaj kráľovnou letnej zeleniny. Možno ste z nej už robili placky, dávali ju do koláčov alebo ju len tak grilovali s korením. Viete si ju ale predstaviť v našich slovenských haluškách? Dávame ruku do ohňa za to, že nikto ani len nebude tušiť, že sa tam nachádza. Ak chcete zdravšiu verziu, použite napríklad špaldovú alebo inú múku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra (@alexandra_segecsova) on

Na cuketové halušky budeme potrebovať:

  • cuketu
  • soľ
  • polohrubú múku
  • vajíčko
  • bryndzu
  • slaninku

Cuketové halušky pripravíme nasledovne:

  • Cuketu si umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Posolíme a počkáme asi 15 minút, aby nám pustila vodu. Tú následne vyžmýkame, aby sme nemuseli použiť veľa vody. Pridáme múku a vajíčko a vypracujeme haluškové cesto, ktoré by malo mať konzistenciu rovnakú ako klasické zemiakové cesto.
  • Halušky nahádžeme do vriacej vody a počkáme, kým vyplávajú. Potom ich zmiešame s bryndzou a opraženou slaninkou. Podávame napríklad posypané pažítkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x