Cuketa je naozaj kráľovnou letnej zeleniny. Možno ste z nej už robili placky, dávali ju do koláčov alebo ju len tak grilovali s korením. Viete si ju ale predstaviť v našich slovenských haluškách? Dávame ruku do ohňa za to, že nikto ani len nebude tušiť, že sa tam nachádza. Ak chcete zdravšiu verziu, použite napríklad špaldovú alebo inú múku.
- cuketu
- soľ
- polohrubú múku
- vajíčko
- bryndzu
- slaninku
- Cuketu si umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Posolíme a počkáme asi 15 minút, aby nám pustila vodu. Tú následne vyžmýkame, aby sme nemuseli použiť veľa vody. Pridáme múku a vajíčko a vypracujeme haluškové cesto, ktoré by malo mať konzistenciu rovnakú ako klasické zemiakové cesto.
- Halušky nahádžeme do vriacej vody a počkáme, kým vyplávajú. Potom ich zmiešame s bryndzou a opraženou slaninkou. Podávame napríklad posypané pažítkou. Dobrú chuť.
Lucia M.