Počas víkendu bol čas aj na pečenie raňajkového pečiva. Ak máte radi sladký začiatok dňa, tieto briošky odporúčame. Vo vnútri sú mäkké, maslové a plné čučoriedok. Na vrchu sa vďaka maslu a cukru vytvorí skaramelizovaná kôrka. Ideálne sa hodia aj ku káve namiesto nejakého koláča na plechu. Recept je nenáročný a prekvapivo rýchly.
V miske si zmiešame múku, cukor, soľ, kypriaci prášok a citrónovú kôru. Pridáme na malé kocky nakrájané maslo. Rukami premiešame, vytvoríme malé kúsky cesta, niečo ako mrveničku. Následne pridáme mlieko s citrónovou šťavou, ktoré sme si v hrnčeku zmiešali a nechali postáť aspoň 5 minút. Cesto dobre premiešame a pridáme čučoriedky.
Cesto si na pomúčenej doske vypracujeme a necháme ho hrubšie, pokojne aj 3 centimetre do výšky. Vykrajujeme malé kolieska pomocou pohára. Naukladáme ich na plech. Dajte si pozor, aby neboli príliš blízko vedľa seba. Necháme ich 20 minút odpočívať. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
Každú briošku potrieme rozpusteným maslom a na vrch ich posypeme hnedým cukrom. Pečieme ich 20 minút, kým nie sú na povrchu zlatisté. Môžeme ich konzumovať ešte teplé, stačí ich prekrojiť a napríklad ešte potrieť maslom. Dobrú chuť.