Čokoládové srdiečka

Loading...
(224.9 / 5)

Vianoce sú tým správnym časom na to, aby ste napiekli tradičné koláče, na ktoré ste zvyknutí. Niekedy je však dobre, keď skúsite iné tradície a vyskúšate nové sladkosti, ktoré budete piecť každý rok. Také budú aj čokoládové srdiečka.

Na čokoládové srdiečka budeme potrebovať

  • 400 gramov hladkej múky
  • 120 gramov medu
  • 60 gramov hery
  • 160 gramov práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • olej
  • lekvár
  • čokoládová poleva

Čokoládové srdiečka si pripravíme nasledovne

  • Heru si necháme trochu zmäknúť. Všetky suroviny spojíme a vytvoríme hladké cesto. Cesto uložíme do mikroténového vrecka a na pol hodinu uložíme do chladničky.
  • Pripravené cesto si rozvaľkáme približne na hrúbku 3 milimetre. Z cesta vykrajujeme srdiečka a pečieme vo vyhriatej rúre doružova.
  • Srdiečka necháme vychladnúť, natrieme ich lekvárom a spojíme dohromady. Potom ich namáčame do čokoládovej polevy, necháme vychladnúť a ľubovoľne ozdobíme. Čokoládovú polevu si môžeme kúpiť alebo urobiť z čokolády na varenie a tuku.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x