Vianoce sú tým správnym časom na to, aby ste napiekli tradičné koláče, na ktoré ste zvyknutí. Niekedy je však dobre, keď skúsite iné tradície a vyskúšate nové sladkosti, ktoré budete piecť každý rok. Také budú aj čokoládové srdiečka.
Na čokoládové srdiečka budeme potrebovať
- 400 gramov hladkej múky
- 120 gramov medu
- 60 gramov hery
- 160 gramov práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 ČL škorice
- 1 ČL sódy bikarbóny
- olej
- lekvár
- čokoládová poleva
Čokoládové srdiečka si pripravíme nasledovne
- Heru si necháme trochu zmäknúť. Všetky suroviny spojíme a vytvoríme hladké cesto. Cesto uložíme do mikroténového vrecka a na pol hodinu uložíme do chladničky.
- Pripravené cesto si rozvaľkáme približne na hrúbku 3 milimetre. Z cesta vykrajujeme srdiečka a pečieme vo vyhriatej rúre doružova.
- Srdiečka necháme vychladnúť, natrieme ich lekvárom a spojíme dohromady. Potom ich namáčame do čokoládovej polevy, necháme vychladnúť a ľubovoľne ozdobíme. Čokoládovú polevu si môžeme kúpiť alebo urobiť z čokolády na varenie a tuku.