Ak máte radi pizzu, nemusíte po ňu chodiť do pizzérie. Môžete si ju spraviť jednoducho doma. Má to tú výhodu, že si na ňu môžete dať to, čo vám podľa vašej chuti vyhovuje. Dnes som si teda pre vás pripravila recept na domácu pizzu bez kysnutia.
250 gramov hladkej múky
6 lyžíc olivového oleja
1/2 vrecka prášku do pečiva
štipka soli
1,5dcl vody
Keď už máme cesto hotové pripravíme si plech a vyložíme ho papierom na pečenie. Cesto vyvalkáme do požadovaného tvaru a položíme na plech. Teraz je na rade obloženie pizze podľa vašej chuti.
Ja som sa dnes rozhodla pre dve rôzne pizze. Teda som si cesto urobila v dvojnásobnom množstve a rozdelila ho na dve časti. Na prvú som dala kečupový podklad, šunku a udený syr. Druhú som taktiež potrela kečupom, obložila šunkou a posypala udeným syrom. Rozdiel medzi prvou a druhou je v tom, že na druhú som pridala hermelín a nivu, okraje som potrela cesnakom.
Hotovú pizzu dáme do rúry na 220° C asi na 15 minút, dobrú chuť!
(Ivana Turčanová)