Máte chuť dnes na niečo špeciálne ale mal by to byť recept, pri ktorom nebudete stáť celé hodiny? Tento chlebík rozvonia vašu domácnosť a pochutí si na ňom celá rodina. Navyše, ak máte doma chlebík z predchádzajúceho dňa, toto je ideálny recept, ako ho skonzumovať. Teplý cesnakový chlebík je skvelou alternatívou k bežným obloženým chlebíkom, ktoré jeme pravidelne. Takto si túto pochúťku pripravíte.
- chlieb
- 150 gramov tvrdého syra
- 100 gramov masla
- 4 strúčiky cesnaku
- zelené čerstvé bylinky
- soľ
- Cesnak si očistíme a pretlačíme ho. Ak chcete, môžete ho najskôr 10 minút piecť pri teplote 180 stupňov rúre, no ak sa ponáhlate, tento krok vynechajte. Syr si nastrúhajte najemno a pridajte k nemu nasekané bylinky, cesnak, soľ a rozpustené maslo.
- Chlieb si nakrájajte a na vrch každý kúsok potrite cesnakovou zmesou. Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 5-7 minút. Podávajte teplý a napríklad so zeleninou. Dobrú chuť.
Lucia M.