Cesnakové osúchy

Loading...
(2 / 5)

Vynikajúce slané pečivo stojí vždy za to. Stačí, keď nájdete dobrý recept a môžete si ich dať k vínu alebo k pivu. Skúsiť môžete napríklad cesnakové osúchy, a to podľa tohto jednoduchého receptu.

Na cesnakové osúchy budeme potrebovať

  • kilogram hladkej múky
  • 1 kocka droždia
  • 1 PL soli
  • 1 ČL mletej rasce
  • štipka cukru
  • 1 PL bravčovej masti
  • uvarený zemiak
  • asi pollitra teplej vody
  • olej
  • dva strúčiky cesnaku

Cesnakové osúchy si pripravíme nasledovne

  • Cesto si poriadne zamiesime z múky, droždia, soli, masti, zemiaku, vody, cukru a rasce. Potom vyklopíme na dosku, poriadne rozvaľkáme a potrieme olejom.
  • Cesto preložíme ako lístkové. Necháme ho chvíľu kysnúť a opakujeme postup. Zase necháme kysnúť.
  • Nakoniec rozvaľkáme, preložíme na štvorce, potrieme vodou, posypeme rascou a soľou. Naposledy necháme kysnúť asi 15 minút.
  • Pečieme na 250 stupňov asi 15 minút. Po upečení ešte horúce potrieme pretlačeným cesnakom s olejom a troškou soli.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x