Čerešňová hrnčeková bublanina

Loading...
(4.2 / 5)

Klasika v podobe bublaniny poteší naozaj všetkých. Vynikajúce piškótové cesto a sladkokyslé čerešne, ktoré o chvíľu dozrejú aj v našich záhradkách. Toto osvieženie si môžete dopriať aj dnes, nebudete potrebovať žiadne špeciálne suroviny a dnes dokonca ani váhu. Hrnčeková bublanina ako sa patrí. Jednoducho a rýchlo.

Na bublaninu budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 500 gramov čerešní
  • práškový cukor na posýpku

Bublaninu si pripravíme nasledovne:

  • V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Až potom do cesta primiešavame mlieko a aj olej. Cesto vylejeme na vymastený plech alebo do silikónovej formy, prípadne namiesto vymastenia plechu použijeme papier na pečenie.
  • Do vyliateho cesta naukladáme odkôstkované čerešne a bublaninu dáme piecť na 25 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je bublanina upečená, môžeme to ešte overiť špáradlom. Vyberieme ju z rúry a počkáme, kým vychladne. Potom ju poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť.
  • Lucia M.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x