Klasika v podobe bublaniny poteší naozaj všetkých. Vynikajúce piškótové cesto a sladkokyslé čerešne, ktoré o chvíľu dozrejú aj v našich záhradkách. Toto osvieženie si môžete dopriať aj dnes, nebudete potrebovať žiadne špeciálne suroviny a dnes dokonca ani váhu. Hrnčeková bublanina ako sa patrí. Jednoducho a rýchlo.
Na bublaninu budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 3 vajíčka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 500 gramov čerešní
- práškový cukor na posýpku
Bublaninu si pripravíme nasledovne:
- V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Až potom do cesta primiešavame mlieko a aj olej. Cesto vylejeme na vymastený plech alebo do silikónovej formy, prípadne namiesto vymastenia plechu použijeme papier na pečenie.
- Do vyliateho cesta naukladáme odkôstkované čerešne a bublaninu dáme piecť na 25 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je bublanina upečená, môžeme to ešte overiť špáradlom. Vyberieme ju z rúry a počkáme, kým vychladne. Potom ju poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť.