Šampiňóny miluje celý svet, pretože sa hodia ku všetkému. Najlepšie sú však jednodznačne v talianskej kuchyni, kde sa pridávajú tak do pizze ako do cestovín. Jedny vynikajúce cestoviny s hubovou omáčkou na víne si môžete pripraviť aj vy. Nebude vás to stáť veľa času a vaše chuťové poháriky si budú očarené.
200 g šampiňónov
250 g bucatini (hrubšie špagety, ktoré vyzerajú ako rúrky)
1 strúčik cesnaku
2 PL olivového oleja
50 g masla
50 g strúhaného parmezánu
100 ml suchého bieleho vína
soľ a korenie podľa chuti
Predhrejeme si panvicu s olivovým olejom, pridáme cesnak a opražíme do zlatista. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme. Znížime teplotu, pridáme víno a necháme odpariť alkohol. Ochutíme soľou a čiernym korením a varíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nerozpustí. Odstránime z ohňa.
Medzitým si dáma variť bucatini na spôsob „al dente“.
Do uvarených cestovín pridáme hubovú omáčku a dobre premiešame.
Podávame s nastrúhaným parmezánom a môžeme pridať aj čerstvé bylinky, alebo petržlenovú vňať.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru