Bryndzové krokety

Loading...
(0 / 5)

Čo sa u vás varí najčastejšie? Vo väčšine prípadov je v hlavnej úlohe mäso na rôzne spôsoby a k tomu príloha. Najjednoduchšie je uvariť ryžu alebo zemiaky. Tí vynaliezavejší pripravujú rôzne zemiakové knedličky, prípadne šaláty s exotickým ovocím. Ak chcete niečo špeciálne, možno vás bude zaujímať recept na zemiakovo-bryndzové krokety, ktoré majú radi aj tí najmenší.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agata_Hanlon (@strong_agata) on

Na bryndzové krokety budeme potrebovať:

  • 500 gramov uvarených zemiakov
  • 100 gramov bryndze
  • 100 gramov tvrdého syra
  • 3 PL múky
  • 5 PL strúhanky
  • 1 PL slnečnicových semienok
  • vajíčko
  • pažítka
  • olej
  • soľ a korenie

Bryndzové krokety pripravíme nasledovne:

  • Zemiaky si klasicky uvaríme v osolenej vode a necháme ich vychladnúť. Potom ich pretlačíme a zmiešame s bryndzou, strúhaným syrom, pažítkou a slnečnicovými semienkami, ktoré sme trochu nasekali.
  • Premiešame a ak je hmota príliš nekonzistentná, pridáme trošku múky. V rukách si vytvarujeme krokety do tvaru, aký chceme, obalíme ich najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Ak chcete, tento postup môžete opakovať aj dvakrát. Potom stačí krokety vypražiť, nechať ich odkvapkať z oleja na servítke a môžete ich podávať. Dobrú chuť.
  • Krokety môžete aj naukladať na plech a upiecť v rúre bez oleja. Pečú sa na 200 stupňoch asi 25 minút.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x