Bryndzová nátierka

(3 / 5)

Máte chuť na plnohodnotné, slovenské raňajky? Čo tak si pripraviť domácu bryndzovú nátierku, ku ktorej budete potrebovať len štyri ingrediencie? V tom prípade mám pre vás dobrú správu. Ponúkam vám recept na jednu z mojich skutočne najobľúbenejších nátierok, ktorá mi perfektne naštartuje deň. 

Budeme potrebovať:

Veronika/receptik.sk

250 g bryndze

150 g masla

1 PL sladkej červenej papriky

2 ks menších cibúľ

Postup:

Veronika/receptik.sk

Do misky si vložíme bryndzu a predhriate maslo – len v prípade živočíšneho masla – môžete si ho vybrať z chladničky cca 20-30 minút pred prípravou nátierky, alebo si maslo môžete zohriať na pár sekúnd v mikro-vlnke. Samozrejme, ak používate rastlinné maslo, netreba ho roztápať ani vyberať skôr z chladničky. Do misky s bryndzou a maslom si vložíme 1 polievkovú lyžicu sladkej červenej papriky, samozrejme ak ste milovníkom štipľavejších jedál, môžete do nátierky pridať aj štipľavú papriku, či Chili. Napokon pridáme aj nakrájanú cibuľku a všetky ingrediencie zmiešame a podávame s pečivom, či zeleninou.

Veronika/receptik.sk

Dobrú chuť!

Veronika/receptik.sk

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x