Máte chuť na plnohodnotné, slovenské raňajky? Čo tak si pripraviť domácu bryndzovú nátierku, ku ktorej budete potrebovať len štyri ingrediencie? V tom prípade mám pre vás dobrú správu. Ponúkam vám recept na jednu z mojich skutočne najobľúbenejších nátierok, ktorá mi perfektne naštartuje deň.
250 g bryndze
150 g masla
1 PL sladkej červenej papriky
2 ks menších cibúľ
Do misky si vložíme bryndzu a predhriate maslo – len v prípade živočíšneho masla – môžete si ho vybrať z chladničky cca 20-30 minút pred prípravou nátierky, alebo si maslo môžete zohriať na pár sekúnd v mikro-vlnke. Samozrejme, ak používate rastlinné maslo, netreba ho roztápať ani vyberať skôr z chladničky. Do misky s bryndzou a maslom si vložíme 1 polievkovú lyžicu sladkej červenej papriky, samozrejme ak ste milovníkom štipľavejších jedál, môžete do nátierky pridať aj štipľavú papriku, či Chili. Napokon pridáme aj nakrájanú cibuľku a všetky ingrediencie zmiešame a podávame s pečivom, či zeleninou.
Dobrú chuť!
Veronika Sedláčeková