Bravčové mäsko na rumunský spôsob

Loading...
(0 / 5)

Aj vy máte občas pocit, že varíte stále to isté? Niekedy jednoducho musíte porozmýšľať a možno zavítať na internet, aby ste našli inšpiráciu. Prinášame vám napríklad recept na bravčové mäso na rumunský spôsob.

Na mäso na rumunský spôsob budeme potrebovať

  • 600 gramov bravčového stehna
  • 200 gramov fazule
  • 1 cibuľu
  • 100 gramov slaniny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 papriku
  • 1 paradajku
  • 1 PL rasce
  • 1 PL sladkej papriky
  • 200 mililitrov kyslej smotany
  • 1 PL hladkej múky
  • soľ
  • čierne korenie

Mäso na rumunský spôsob si pripravíme nasledovne

  • Bravčové mäso si nakrájame na pásiky a ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  • Cibuľu si nakrájame nadrobno a opečieme na oleji do sklovita. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky, mäso a pretlačený cesnak spolu s rascou.
  • Sprudka opečieme, a potom pridáme nakrájanú papriku a paradajku. Následne pridáme aj ďalšie koreniny a dusíme.
  • Keď je mäso mäkké, pridáme fazuľu. Zakryjeme a necháme dusiť, kým fazuľa nezmäkne.
  • Následne pridáme smotanu, ktorú si zmiešame s múkou. Prevaríme a môžeme podávať napríklad s ryžou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x