Aj vy máte občas pocit, že varíte stále to isté? Niekedy jednoducho musíte porozmýšľať a možno zavítať na internet, aby ste našli inšpiráciu. Prinášame vám napríklad recept na bravčové mäso na rumunský spôsob.
Na mäso na rumunský spôsob budeme potrebovať
- 600 gramov bravčového stehna
- 200 gramov fazule
- 1 cibuľu
- 100 gramov slaniny
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 papriku
- 1 paradajku
- 1 PL rasce
- 1 PL sladkej papriky
- 200 mililitrov kyslej smotany
- 1 PL hladkej múky
- soľ
- čierne korenie
Mäso na rumunský spôsob si pripravíme nasledovne
- Bravčové mäso si nakrájame na pásiky a ochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Cibuľu si nakrájame nadrobno a opečieme na oleji do sklovita. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky, mäso a pretlačený cesnak spolu s rascou.
- Sprudka opečieme, a potom pridáme nakrájanú papriku a paradajku. Následne pridáme aj ďalšie koreniny a dusíme.
- Keď je mäso mäkké, pridáme fazuľu. Zakryjeme a necháme dusiť, kým fazuľa nezmäkne.
- Následne pridáme smotanu, ktorú si zmiešame s múkou. Prevaríme a môžeme podávať napríklad s ryžou.