Bravčová panenka s omáčkou zo zeleného korenia

Loading...
(5 / 5)

Máte chuť na slávnostný obed a neviete, čo by ste mali variť? Pokiaľ si neviete rady, môžeme vám povedať, že skvelou bravčovou panenkou nič nepokazíte. Musíte však vedieť, ako ju pripraviť. Vyskúšajte napríklad tento recept.

Na bravčovú panenku s omáčkou budete potrebovať

  • bravčovú panenku
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • cibuľa
  • 2 ČL zeleného korenia
  • 2 ČL horčice
  • 1 ČL hladkej špaldovej múky
  • 100 mililitrov vývaru
  • 180 mililitrov smotany na varenie
  • kúsok masla

Bravčovú panenku si pripravíme nasledovne

  • Bravčovú panenku si osolíme a okoreníme. Potom ju prudko opečieme na oleji z oboch strán.
  • Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Nakrájame si cibuľu, pridáme ju do výpeku spolu s korením, horčicou, múkou. Restujeme 5 minút.
  • Pridáme vývar, necháme zovrieť a potom pridáme smotanu. Všetko premixujeme a mäso vložíme do omáčky.
  • Zjemníme maslom a podávame so zemiakmi.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x