Máte chuť na slávnostný obed a neviete, čo by ste mali variť? Pokiaľ si neviete rady, môžeme vám povedať, že skvelou bravčovou panenkou nič nepokazíte. Musíte však vedieť, ako ju pripraviť. Vyskúšajte napríklad tento recept.
Na bravčovú panenku s omáčkou budete potrebovať
- bravčovú panenku
- soľ
- korenie
- olej
- cibuľa
- 2 ČL zeleného korenia
- 2 ČL horčice
- 1 ČL hladkej špaldovej múky
- 100 mililitrov vývaru
- 180 mililitrov smotany na varenie
- kúsok masla
Bravčovú panenku si pripravíme nasledovne
- Bravčovú panenku si osolíme a okoreníme. Potom ju prudko opečieme na oleji z oboch strán.
- Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Nakrájame si cibuľu, pridáme ju do výpeku spolu s korením, horčicou, múkou. Restujeme 5 minút.
- Pridáme vývar, necháme zovrieť a potom pridáme smotanu. Všetko premixujeme a mäso vložíme do omáčky.
- Zjemníme maslom a podávame so zemiakmi.