Ako na plnené cestoviny

(5 / 5)

Pelmeni sú jedným z najobľúbenejších jedál ruskej kuchyne, ktoré vám môžu pripomínať aj ravioli. Takého cestoviny však vieme kúpiť v každom obchode, avšak ak si ich raz skúsite vyrobiť doma, po tých z obchodu už viac zaručene nesiahnete. Nieleže si ich môžete naplniť čím len chcete, vyjdú vás lacnejšie, ale máte pochúťku hotovú raz-dva.

 

sovkusom.ru

Všetci dobre vieme, najmä gazdinky v kuchyni, že domáce potraviny sa s tými z obchodu nedajú porovnať. Sú niekedy pracnejšie, avšak s tými správnymi trikmi si prácu vieme veľmi zjednodušiť. Možno aj preto ste sa nikdy nechceli do plnených cestovín pustiť… Je tak?

Práve preto sme sa rozhodli vám ukázať, ako si doma viete rýchlo vyrobiť vlastné, omnoho chutnejšie plnené cestoviny.

Ako si zjednodušiť modelovanie:

Cesto si vyvaľkáme na pomúčenom povrchu, na ktorom budeme pracovať.

sovkusom.ru

Pomúčime ho aj zvrchu.

sovkusom.ru

Približne 5-7 cm od kraja môžeme začať klásť v guličkách plnku – napríklad mleté mäso.

sovkusom.ru

Plnku prekryjeme okrajom a mierne pritlačte, aby sa dala vykrajovať cestovina.

sovkusom.ru
sovkusom.ru

Vezmite si formu, ktorou budete vykrajovať. Akú veľkosť zvolíte, je len na vás. Niekto má rád menšie chutné knedličky, niekto si rád pochutí na väčších kúskoch. Na vykrajovanie môžete pokojne použiť pohár či šálku.

sovkusom.ru

Takýmto spôsobom máte domáce plnené cestoviny hotové naozaj rýchlo.

sovkusom.ru

Tak čo, skúsite ich? Určite ste si mysleli, že to bude hotové trápenie, avšak niet nad rady v kuchyni. Tie ocení každý správny kuchár. Máte aj vy nejaké podobné triky? Neváhajte sa s nimi podeliť!

zdroj: babskeveci.sk (Michaela), sovkusom.ru,

Chutil ti tento recept?

komentárov

x