Aj vy máte pocit, že v potravinách už nič nie je také ako kedysi? Zelenina je plná pesticidov, ovocie detto. Mliečne produkty sú akési nemliečne, alebo príliš nechutia. Otázkou jogurtov sme sa už na našom portáli zaoberali a tak sme si pre vás tentoraz pripravili recept na domáci jogurt. Aby ste aj vy mohli jesť to, čo je dobré a telu prospešné.
800ml mlieka
2 PL kyslej smotany
Mlieko nalejte do väčšieho hrnca a nechajte ho prevrieť. Potom počkajte, kým vychladne asi na teplotu 30 stupňov, čiže trochu viac ako je izbová teplota. Pridajte do teplého mlieka kyslú smotanu a miešajte. Hrniec prikryte utierkou a dajte na teplé miesto na najbližších 24 hodín. Potom si už len užívajte fantastický domáci jogurt. Nalejte ho do sklených uzatvárateľných nádob, ideálne vysterilizovaných, a uchovávajte niekoľko dní v chladničke. Takýto jogurt si môžete dochutiť na sladko džemom, alebo si ho dajte len tak so slaným chlebom. Je to fantastický a ľahký večera! Prajeme dobrú chuť!
(M), sovkusom.ru