Kuracinu ocení snáď každý milovník mäsa. Neškodné jedlo, ktoré zasýti, nezaťaží a pritom chutí. V tomto prípade však platí, že kuracie mäsko sa najlepšie pripravuje spoločne s ďalšími ingredienciami, ktoré mu dodajú skvelú chuť, zachovajú šťavnatosť a pritom ho povýšia na úroveň nedeľného obedu kedykoľvek v týždni.
Pri všetkých receptoch platí, že by sa mali piecť týmto spôsobom. Teplotu nastavte na 250 stupňov a pečte 10 minút. Potom teplotu znížte na 200 stupňov a pečte ďalších 15-20 minút. Vyskúšajte aj vy niektorý z týchto troch TOP receptov na kuracie prsia a buďte paňou vašej kuchyne.
Budete potrebovať:
2 kuracie prsia
1 veľkú paradajku
50g tvrdého syra
100g kyslej smotany
1 zväzok petržlenovej vňate
maslo
soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia si opláchnite a očistite, rozrežte obe prsia na dve polovice pozdĺžne. Paradajky umyte a nakrájajte na plátky. Mäso aj zeleninu osoľte a okoreňte. Pekáč si vyložte alobalom, na dno nakrájajte kúsky masla, aby bolo kuriatko šťavnaté. Poukladajte prsia na alobal a na natrite kyslú smotanu. Prikryte ju paradajkami a tie posypte nadrobno nasekanou vňaťou. Zasypte postrúhaným tvrdým syrom. Pekáč zakryte alobalom a dajte piecť.
Budete potrebovať:
3 kuracie prsia
30g tvrdého syra
2 veľké šampiňóny
20g masla
soľ a korenie podľa chuti
trochu červenej papriky
Kuracie prsia umyte a očistite a potom ich narežte pozdĺžne ale len tak, aby sa dali naplniť a vznikli z nich akési kapsy. Mäso zvrchu posoľte a dochuťte korením podľa vašich predstáv. Dovnútra mäsa neskôr dáte plnku. Šampiňóny si nakrájajte na plátky a na podobne veľké plátky nakrájajte aj syr. Do mäsa vložte najprv šampiňóny, na ne kúsok masla a potom tvrdý syr. Mäso spojte špáradlom. Dajte do pekáča vyloženého alobalom, takisto alobalom pekáč s mäsom prikryte.
Budete potrebovať:
300g kuracích pŕs
2-3 menšie cukety
4 PL kyslej smotany
soľ a korenie podľa chuti
1 zväzok petržlenovej vňate
Mäso umyte a očistite, každý kus rozrežte zhruba na 3 časti, podľa toho, aké veľké prsia sú. Umyte cukety a nakrájajte ju na plátky. Na pekáč vyložený alobalom si naukladajte plátky cukety, na ne položte kúsky mäsa. Osoľte a okoreňte a prelejte kyslou smotanou. Tú zasypte nadrobno nasekanou vňatkou.
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru