Máte radi jednohubky? Slané pochúťky sa hodia na každú oslavu, pretože hostia občas preferujú niečo slané pred sladkou tortou alebo koláčom. Dnes si pripravíme jednohubky, ktoré nebudú z tradičného listkového alebo kysnutého cesta. Pripravte si chutné pita placky.
2 ks pita placky
500 g zemiakov
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
300 gramov šampiňónov
vňaťka alebo iná čerstvá zelená bylinka
asi 5 lyžíc oleja
soľ a korenie podľa chuti
Zemiaky si najskôr klasicky uvaríme v osolenej vode. Medzitým si nakrájame cibuľku nadrobno a osmažííme ju do zlatova spolu so šampiňónmi. Uvarené zemiaky si roztlačíme na kašu a pridáme k nim cibuľku so šampiňónmi a vňaťku s pretlačeným cesnakom. Osolíme a okoreníme.
Na podložku si rozložíme pita placky a zmes natrieme na jednu stranu. Priložíme ďalšiu placku a opäť dáme vrstvu zemiakovej hmoty. Placky zrolujeme a nakrájame na malé slimáky. Po jednom teraz slimáčiky opražíme na panvici do zlatista. Chutné rolky môžeme jesť teplé, no skvele chutia aj vychladnuté. Dobrú chuť.
(Lucia)