Domáci tavený syr

Loading...
(3 / 5)

Milujete mäkké syry z črievka, alebo z trojuholníčkov, no pritom viete, z akých mliečnych odpadkov sú zložené? Vyrobte si doma tavený syr sami a buďte si istí, že lahôdka na pečive vášmu telu nijako neuškodí. Je to jednoduché, rýchle a aj pomerne zdravé.

Budete potrebovať:

500g jemného tvarohu

1 vajce

1 ČL sódy bikarbóny

100g masla

soľ podľa chuti

Postup prípravy:

Malý hrniec si do polovice naplňte vodou, nechajte ju zovrieť. Medzitým si pripravte tvarohovú zmes – v kovovej miske zmiešajte tvaroh, vajce a sódu a dobre premiešajte. K tomu prilejte roztopené maslo a soľ. Hmotu v miske dajte pomixovať do mixéra, aby bola celkom hladká. Keď vám voda zovrela, položte misku do parného kúpeľa tak, aby sa jej dno v žiadnom prípade nedotýkalo hladiny vody. Kým je miska v kúpeli, zmes neustále miešajte, aby ostala viskózna. Potom ju z parného kúpeľa odstráňte a dochuťte soľou, ak je to potrebné. Syrovú zmes prelejte do uzatvárateľnej dózy a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ju prikryte vrchnákom auchovávajte v chladničke, ako nátierku. Z tohto množstva dostanete zhruba 60g mäkkého taveného syra zloženého len z kvalitných produktov, ktoré si domov zaobstaráte sami. Verte, že bude chutiť lepšie, ako ten z obchodu a navyše v ňom nebude ani štipka mliečneho odpadu. Vyskúšate?

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x