Ak vám tekvica príliš nevonia, možno ste ju ešte nejedli správne a lahodne pripravenú. Tento recept vám ukáže, ako vykúzliť chutné jedlo za pol hodinu a postačí vám na to len zopár základných surovín. Sladkastá chuť tekvice je skvele doplnená jemnou kyslou smotanou a táto kombinácia je skutočné nebíčko v papuľke. Hodí sa ako príloha alebo oživenie tradičného obeda. Poslúži aj ako rýchla večera pre labužníkov. Nasledujúci postup vám prezradí, ako na to.
Tekvicovú polievku alebo prívarok pozná hádam každý, no pripravujete tekvicu i na iné spôsoby? Jemná chuť tejto zdravej potraviny je v nasledujúcom recepte geniálne doplnená kyslou smotanou. Pripravte si túto lahôdku ešte dnes a presvedčte sa, že i tekvica môže chutiť skutočne každému.
500 g tekvice
180 g kyslej smotany
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
3 strúčiky cesnaku
20 g petržlenovej vňate
20 g kôpru
20 ml vody
pol lyžičky mletej červenej papriky
soľ a čierne korenie podľa chuti
Tekvicu si nakrájame na kocky a na rozpálenom oleji ju chvíľu osmažíme. Po 5 až 7 minútach, keď je do polovice mäkká pridáme zmes kyslej smotany, korenia, kôpru, petržlenovej vňate a prelisovaného cesnaku. Všetko dobre premiešame a na miernom plameni necháme variť asi 10 minút alebo podľa toho, či chcete mať tekvicu úplne mäkkú alebo chcete celistvejšie nerozvarené kúsky.
Následne zmes podlejeme vodou a necháme prevrieť asi 3 minúty. Tekvica je hotová! Podávať môžeme ako prílohu alebo k tekvici môžeme servírovať opečený tmavý slnečnicový chlebík. Ak máte radi kyslú smotanu, pripravte si jej s bylinkami a cesnakom trochu viac a hotovú tekvicu smotanou ozdobte.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L)