Zemiakové placky

Loading...
(3.7 / 5)

Milovníci zemiakových placiek, pozor. Ak patríte k tým, čo túto domácu pochúťku ochutnávajú v každom kúte sveta, vyskúšajte ich v pôvodnej nemeckej receptúre, pochádzajúcej z oblasti Porýnia. Sú výborné a lahodné a budú chutiť naozaj každému.

Budete potrebovať:

3 veľké zemiaky

1 veľká cibuľa

3 vajíčka

½ šálky polohrubej múky

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL soli

1 PL petržlenovej vňate

olej

Postup prípravy:

Zemiaky si očistite a ošúpte, potom ich postrúhajte na hrubšom strúhadle. Cibuľu nasekajte na drobno a dobre premiešajte. Pridajte k zmesi vajcia, múku a prášok do pečiva, nezabudnite na petržlenovú vňať a soľ! Vo veľkej panvici si ohrejte olej a formujte placky. Opekajte z každej strany na strednom plameni asi 3 minúty. Potom ich naukladajte ešte na pekáč a dajte na 10 minút do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Budú fantasticky chrumkavé. Podávajte s čerstvou zeleninou a smotanovým dresingom. Prajeme dobrú chuť!

(M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x