Sedliacky kastról s pečeným mäsom a zemiakmi

Loading...
(4.4 / 5)

Máte radi naozaj domáce jedlá? Potom si určite nájdite čas a pripravte tento fantastický sedliacky kastról, v ktorom sa spájajú tie najomamnejšie chute domácej kuchyne. Jeho veľkou výhodou je aj to, že suroviny na jeho prípravu nájdete doma skutočne kedykoľvek.

Budete potrebovať:

200g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa

150g ryže

1 mrkva

1 cibuľa

1 šálka vody

2 PL kyslej smotany

2 PL slnečnicového oleja

50g tvrdého syra

paradajkovú pastu podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

majoránka podľa chuti

Postup prípravy:

Cibuľu nakrájajte nadrobno, mrkvu postrúhajte na jemnom strúhadle a spolu osmažte v panvici s trochou oleja. Opečte v zmesi ryžu, zalejte ju vodou a nechajte ju variť. Keď je ryža so zeleninou hotová, zmiešajte ju v miske s mletým mäsom, pridajte soľ, korenie a majoránku a vyformujte guľky. Zemiaky nakrájajte na polovice a z nich nakrájajte polkruhy.

Zapekaciu misku si namastite olejom a striedavo ukladajte časť zemiakov a mäsové guľky. Zmes ešte zvrchu posoľte a okoreňte a dajte ju do rúry vyhriatej na 185 stupňov na 20 minút. Medzitým si pripravte omáčku z paradajkovej pasty, kyslej smotany, soli, korenia a vody. Dobre premiešajte a po zapečení nalejte do zapekacej misky. Nechajte piecť na ďalších 15 minút a po upečení posypte tvrdým syrom. Potom dajte piecť na posledných 5 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x