Poznáte tradičné pečivo zázvorníky? Hodia sa skvelo k varenému vínku alebo čaju a sú skvelé v tomto predvianočnom období. Máme pre vás recept, vďaka ktorému budú mäkké a vláčne už po dopečení.
Na zázvorníky budeme potrebovať
- 250 gramov hladkej múky
- 1 celé vajíčko
- 1 ČL mletého zázvoru
- 3 žĺtky
- polovica ČL sódy bikarbóny
- 250 gramov práškového cukru
Zázvorníky si pripravíme nasledovne
- Najprv si vymiešame vajce, žĺtky, cukor a zázvor. Môžeme vymixovať tak, aby sme mali penu.
- Potom pridávame múku spolu so sódou bikarbónou. Vypracujeme cesto, ktoré môžeme hneď vyvaľkať.
- Vykrajujeme tvary ako na perníky alebo linecké koláče. Potom ich obrátime a dáme na plech s papierom na pečenie.
- Potom koláče sušíme asi tri hodiny a následne pečieme približne 25 minút na 150 stupňov.
- Nezabudnime na dôkladné skladovanie v tme a chlade.