Cuketa je pre mnohých ľudí symbolom leta. Pagáče patria zase medzi najobľúbenejšie slané pochúťky. Čo tak tieto dve veci spojiť a pripraviť si skvelé cuketové pagáčiky? Recept sme našli v skvelej skupine Varenie je radosť.
Na cuketové pagáčiky budeme potrebovať
- 300 gramov hladkej múky
- 300 gramov polohrubej múky
- 450 gramov cukety
- 300 gramov masla
- 150 gramov tvrdého syra
- 2 vajíčka (jedno do cesta, jedno na potretie)
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 prášky do pečiva
- 1 ČL soli
Cuketové pagáče si pripravíme nasledovne
- Cuketu si nastrúhame a posolíme. Necháme ju postáť, aby pustila vodu. Potom ju z nej ešte poriadne vytlačíme, nech nie je mokrá.
- Ostatné suroviny si vymiešame v miske. Pretlačíme si cesnak a nastrúhame na tenko syr.
- Dáme postáť aspoň hodinku do chladničky. Potom rozvaľkáme asi na 1 centimer a vykrojíme kolieska. Potrieme vajíčkom a pečieme v rúre asi 15 minút na 200 stupňov.