Obdobie tekvíc je v plnom prúde a to znamená, že musíte vyskúšať plno nových receptov, ktoré budete určite milovať. Už určite viete, že koláče nemusia byť len sladké a taký tekvicový koláč na slaný spôsob môže byť niečo, čo poteší každú návštevu. Hodí sa k vínu či pivu.
Na tekvicový koláč budeme potrebovať
- 350 gramov tekvice (už nastrúhanej)
- 2 vajíčka
- 80 gramov strúhaného syra
- 1 deciliter oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- šunka alebo slanina
- 150 gramov hladkej múky
- polovica prášku do pečiva
- soľ
- čierne korenie (a môže byť aj talianske alebo provensálske podľa chuti)
Tekvicový koláč si pripravíme nasledovne
- Tekvicu si očistíme a nastrúhame nahrubo. Pridáme vajíčka, syr a olej.
- Potom pretlačíme cesnak a cibuľu, ktorú sme si nadrobno nakrájali.
- Nakrájame si tiež podľa chuti šunku alebo slaninu. Pridáme ku zmeske spolu s múkou, práškom do pečiva, soľou a koreninami.
- Všetko poriadne zamiešame a vylejeme na plech.
- Pečieme na 180 stupňov asi na 20 minút.