Každý má občas chuť vrátiť sa do detstva a ako lepšie sa to dá urobiť, ako prostredníctvom pečenia? Piekli naše staré mamy a aj keď naše koláče nikdy nebudú chutiť tak dobre, ako chutia od nich, môžeme sa o to pokúsiť prostredníctvom tradičných receptov. Skúste napríklad tento na tvarohové buchty.
Na babičkine tvarohové buchty budeme potrebovať
- 500 gramov výberovej múky
- 5 dekagramov kryštálového cukru
- 3 žĺtka
- 2,5 decilitrov mlieka
- droždie
- hera
Na plnku
Babičkine tvarohové buchty si pripravíme nasledovne
- Najprv si poriadne vypracujeme cesto. Keď je vláčne, necháme ho kysnúť aspoň hodinu.
- Potom si pripravíme plnku z tvarohu, cukru a žĺtok. Nezabudneme riadne vymiešať.
- Keď nám cesto riadne nakysne, vytvarujeme si buchty. Tie necháme podkynsnúť, a potom plníme plnkou.
- Potrieme bielkom a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.