Keď deti nemajú radi cibuľu, rodičia ich zvyknúť navnadiť sladkou cibuľkou k nejakému dobrému mäsku. No a pre dospelých je takýto pokrm hotové nebo. Pripravte si karamelizovanú cibuľku k akémukoľvek mäsitému pokrmu a nebudete banovať. Tento recept si zamilujete.
400g cibule
50ml vody
2 PL vínneho octu
3 PL kryštálového cukru
1 PL olivového oleja
štipka morskej soli podľa chuti
Cibuľu si očistite a olúpte, nakrájajte na štvrtinky a na pár minút vložte do misky s vodou. Vodu vylejte. V hlbšej miske si zmiešajte 50ml vody, cukor a vínny ocot. Cibuľu osmažte na panvici s olivovým olejom do zlatista, potom do nej vylejte sladko-kyslú vodu, pridajte soľ a za stáleho miešania cibuľu duste zhruba 30 minút. Po tomto čase odkryte veko a dajte oheň na najsilnejšie, aby sa prebytočná kvapalina odparila. Potom sladkú cibuľku podávajte ako prílohu. Prajeme dobrú chuť!
(M)